Mia Haglund

 

Jag är 30 år, infödd helsingforsare, sociolog och generalsekreterare för Nordic Green Left Alliance. Feminist, antirasist, vegetarian, cyklist, världsresenär, storkonsument av stadskultur, dj. Flerspråkig finlandssvensk finländare som även bott i Oslo och Budapest. Till utbildningen är jag politices kandidat.

Jag anser att ett samhälle bör utvärderas enligt hur det behandlar sina svagaste medlemmar. Solidariteten måste räcka till utöver den vita västerländska medelklassen. För att kämpa för ett jämlikare samhälle gick jag med i studentpolitiken och olika nätverk och föreningar. Då det var dags att gå vidare från studentpolitiken vill jag göra nåt mer än gräsrotsaktivism, eftersom jag där inte upplevde att jag kunde påverka själva beslutsfattandet tillräckligt. Av dessa skäl valde jag att gå med i partipolitiken efter jytkyn år 2011 och ställa upp i kommunalvalet.

 

Kalenteri

Mia Haglund on tavattavissa seuraavissa tapahtumissa!

25.3. Träffa vänsterns kandidater och Jonas Sjöstedt, Helsinki

30.3. Vasemmistoliiton vaalibileet Helsingissä

5.4. klo 14-16 Suuri vaalitentti, Tampereen yliopiston Väinö Linna -salissa. Järjestää: Eurooppaliike, SAK, Akava, STTK, EK ja Alma Media.

5.4. Vasemmistoliiton vaalibileet Tampereella

7.4. Vasemmistoliiton vaalibileet Jyväskylässä

8.4. Eurovaalipaneeli Kööpenhaminassa

13.4. Plan B, Tukholma

24.4. klo 17-18.30 Suuri vaalitentti, Jyväskylän kaupunginkirjaston Minnansali. Järjestää Eurooppaliike, EK, Suomen Yrittäjät ja Alma Media.

26.4. Nuorten äänellä Eurooppaan, Helsinki

29.4. klo 17-18.30 Vaalitentti, ravintola Thirsty Scholar. Eurooppaliike ja FIPSUn nuorisoverkosto, Helsinki

4.5. Helsingin vasemmistoliiton piirikokous

9.5. Paneelikeskustelu Helsingin yliopistolla (Eurooppapäivä)

10.5. Vaalipaneeli Tapiolan lukio, Espoo

25.5. Fingon paneeli Maailma kylässä -festareilla, Helsinki