Ihmiset ovat liikkuneet maailmankolkista toisiin läpi historian. Etsimme parempia elinolosuhteita, uusia kokemuksia ja ihmissuhteita eri puolilta maailmaa.

Tällä hetkellä liikkumisen mahdollisuudet ovat rajattuja perustuen mihin maahan on sattunut syntymään – suomalainen passi mahdollistaa hyvin laajasti liikkumisen ja matkustamisen toisin kuin monen muun maan matkadokumentit.

Schengen on vapauttanut Euroopan sisäistä liikkuvuutta mutta samalla EU on luonut vahvempia ulkorajoja. Toukokuussa 2016, 1178 siirtolaista hukkui Välimereen matkalla Eurooppaan. Toukokuussa 2019 Euroopan unioni valitsee itselleen uuden parlamentin.

Keskustelimme eurovaalikampanjani avauksessa vapaan liikkuvuuden politiikasta. Mukana olivat Vapaa Liikkuvuuden aktiivi ja väitöskirjatutkija Markus Himanen, kaupunginvaltuutettu Dan Koivulaakso sekä yhteiskuntatieteen maisteriopiskelija, vasemmistoliiton eduskuntavaaliehdokas Liban Sheikh Tampereelta. Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson piti keskusteluun kommenttipuheenvuoron.

Katso tallenne kampanja-avauksesta: